В Івано-Франківську презентуватимуть електронне видання творів Патріарха Йосифа Сліпого
  • Втр, 28/11/2017 - 15:11

Унікальне електронне видання з усіма творами Патріарха Йосифа Сліпого та журналу “Богослов’я” нещодавно вийшло у світ під патронатом римського товариства “Свята Софія”. Уперше диск презентували у Філадельфії 13 листопада 2016 року з нагоди п’ятиріччя Центру студій спадщини Патріарха Йосифа Сліпого. А вже 30 листопада до Івано-Франківська прибуде о. Марко Семеген, президент Релігійного товариства "Свята Софія" для українців-католиків (Рим). Він презентуватиме видання для жителів Прикарпаття.

Вісімнадцять томів творів “Opera Omnia” Патріарха Йосифа – це всі видання його наукової спадщини, видані впродовж діяльності Українського католицького університету імені Климента Папи в Римі. Завдяки праці владики Івана Хоми та священиків Івана Яцківа та Івана Музички, найближчих співпрацівників патріарха, безліч його наукових праць та досліджень були зібрані в єдино та видані у 18 томах “Творів Патріарха і Кардинала Йосифа”. Щоб зробити цю спадщину доступною для сучасного дослідника, римське товариство “Свята Софія” за підтримки товариства “Свята Софія” в США ініціювало  електронне видання “Творів”. Окрім цього, до диску ввійшли всі видання журналу “Богослов’я”, видані в Римі під керівництвом самого Патріарха Йосифа. Видання адресоване насамперед богословам, семінаристам, духовенству, науковцям та освітнім середовищам.

Додамо, що електронне видання “Творів” вийшло у світ в “Мультимедійній студії Свічадо” з нагоди 125-х роковин від дня народження великого Ісповідника віри – ювілей, який в УГКЦ відзначають на офіційному рівні у 2017 році.

Презентація розпоченться о 17.30 год. в приміщенні Івано-Франківської Духовної Семінарії