В Івано-Франківську презентують фільм «Симеон Лукач»
  • Птн, 27/04/2018 - 09:37

У суботу, 28 квітня, в Івано-Франківську, з нагоди відзначення 125 років з дня народження єпископа Української Греко-Католицької Церкви блаженного священномученика Симеона Лукача, відбудеться презентація однойменного фільму.

Містяни матимуть нагоду наново відкрити, а, можливо, й познайомитись із близьким нам по духу блаженним Симеоном Лукачем. На прем'єру стрічки завітає Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, а також творці фільму.

"Ми мали можливість запросити знімальну групу з Києва. Журналісти деякий час з нами пожили, поспілкувалися з тими людьми, які знали Симеона Лукача. З людьми, які живуть його пам’яттю, для яких він хрестив дітей, сповідав», — розповів отець Ярослав Середюк, парох храму святих апостолів Петра і Павла с. Старуня.

Показ фільму розпочнеться о 15:00 год. в приміщенні кінотеатру "Люм'єр".

Перед переглядом журналісти матимуть можливість постілкуватися із Патріархом Святославом. Брифінг з Главою УГКЦ заплановано на 14:45 год.

Пригадуємо, що ввечері, 28 квітня, у храмі святих апостолів Петра і Павла с. Старуня відбудуться нічні чування, які очолить Єпарх Чернівецький Владика Йосафат Мощич. Початок о 18:00 год.

А вже в неділю до рідного села блаженного Симеона Лукача завітає Патріарх Святослав. В рамках візиту Предстоятель УГКЦ очолить Архієрейську Божественну Літургію, а опісля відкриє музей «Блаженного священномученика Симеона Лукача та підпільної УГКЦ».

Програма неділі:

10:45 год. – зустріч Патріарха Святослава на парафії Святих апостолів Петра і Павла;

11:00 год. – Архієрейська Божественна Літургія, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав;

13:00 год.  – освячення і відкриття музею.

Запрошуємо всіх бажаючих на спільну молитву з нашим Патріархом!