В Івано-Франківську провели семінар для старших медичних сестер на тему «Гуманізація медичної сфери в Україні»
  • Срд, 05/06/2013 - 20:25

Понад сто старших медсестер в Івано-Франківську почули про «гуманізацію медицини».

 

4-го червня 2013 року з ініціативи Комісії у справах душпастирства охорони здоров'я в Івано-Франківській архієпархії УГКЦ та при підтримці Департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської обласної державної адміністрації, в обласній клінічній лікарні м. Івано-Франківська пройшов науково-практичний семінар для старших медичних сестер на тему «Гуманізації медичної сфери в Україні».

 

На зустріч з медсестрами прибув о. Руслан П’яста, голова вищезгаданої комісії разом з о. дияконом Володимиром Містерманом, заступником керівника Бюро УГКЦ з питань екології.

 

Після представлення доповідачів, о. Руслан пояснив чисельно зібраним медсестрам  те, чому в наш час назріла нагальна потреба говорити про гуманізацію медицини і те, чому Церква не може стояти осторонь коли ідеться про такі важливі речі. Голова комісії чітко та лаконічно намагався донести до учасників семінару те, що їхнє служіння є надзвичайно важливим і є повноцінною професією та водночас правдивим покликанням від Бога. Зокрема було наголошено те, що «медична сестра є тією особою, яка найкраще може знати потреби хворого та володіти тією необхідною інформацією, яка може краще забезпечити духовну та психологічну опіку».

 

Співдоповідач, о. д-н Володимир поставив особливий акцент на існуючих викликах, які існують в сучасному суспільстві перед медичними працівниками. Диякон наголосив на тому, що для того, щоб вітчизняній медицині повернути до себе довіру, слід зробити одну дуже важливу річ: «щоб її працівники переосмисли своє високе покликання – служити іншим, до якого їх покликав сам Творець всіх тих хворих та потребуючих, які хоч і страждають від різних недуг, залишаються реальним і живим храмом Духа Святого». Д-р Володимир Містерман також підкреслив, що плекання в житті християнських цінностей та чеснот є запорукою справжньої гуманізації медицини в загальному і в Україні, зокрема.

 

На завершення семінару доповідачі, на основі медичної етики та певних моральних принципів, прокоментували різні делікатні конкретні випадки, які трапляються в медичній практиці.

 

Інформаційна служба Комісії у справах душпастирства охорони здоров'я в Івано-Франківській архієпархії УГКЦ