В Івано-Франківську пройшла святочна академія з відзначення 150-ліття з дня народження Праведного Митрополита Андрея
  • Срд, 11/11/2015 - 22:30

У неділю, 8 листопада, в приміщенні Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка відбулась святочна академія з відзначення 150-ліття з дня народження Праведного Митрополита Андрея Шептицького.

Захід вразив своєю граціозністю та майстерністю підготовлених номерів. Глядачі мали змогу насолодитись прекрасним звуком симфонічного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії, послухати відомі духовні та патріотичні твори у виконанні знаних хорових колективів: «Credo», «Галицькі передзвони», «Воскресіння». Своєю майстерністю вразили і Національний академічний ансамбль пісні і танцю «Гуцулія».

Окрім того, в святочній академії були представлені театральні інсценізації за участі професійних акторів та аматорів, які виступили на дуже високому рівні. Цікавим є той факт, що режисери намагались передати постать визначного Митрополита Андрея не тільки як великого духовного провідника, але й як національного діяча, якого цікавили всі сфери суспільного життя. В зв’язку з цим, історичні моменти з життя Андрея Шептицького переплітались із подіями нашого часу, зокрема Революції Гідності.

На завершення урочистого заходу подякував та благословив усіх присутніх Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир. У своєму слові Архієпископ Володимир наголосив на тому, що діяльність Праведного Митрополита Андрея повинна нас заохочувати правильно будувати наше суспільство, а його визначна постать повинна стати для нас в цьому добрим прикладом. Також Високопреосвященний Владика подякував організаторам заходу та вручив їм подячні грамоти.