В Івано-Франківську розпочалися реколекції для родин
  • Суб, 14/11/2015 - 19:01

Сьогодні з ініціативи Комісії у справах родини нашої Архієпархії, спільно  з Міжнародним реколекційним рухом «Подружні зустрічі», Івано-Франківського осередку, у нашому місті розпочалися реколекції для сімейних пар.

Віднову духа подружні пари розпочали з Божественної Літургії в Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння Христового, яку очолив отець-реколектант прп. Іван-Павло Сеньків, МЗСАА – Голова Місійно-Євангелізаційної групи Івано-Франківської Архієпархії.

Опісля Заступник голови Комісії у справах родини Івано-Франківської Архієпархії ієрей Юрій Прилепський привітав родини, котрі зголосилися взяти участь в реколекціях. Пізніше в катехитичному центрі Архікатедрального Собору розпочалися повчальні науки. У своїх роздумах прп. Іван-Павло наголосив на тому, що таїнство подружжя було знецінено і втрачено після Первородного гріха і зуміло відновитись тільки з приходом Ісуса Христа.

«В Кані Галилейській відбулися дуже важливі три речі: перше – утвердження апостолів у вірі Христовій, коли Ісус вчинив своє перше чудо; друге – встановлення Тайни Подружжя, своєю присутністю він підніс сімейне життя на рівень Таїнства; і третя річ – одразу ж після встановлення Тайни Подружжя, Ісус віддає його під опіку своєї Матері, яка вже там стає в оборону того подружжя», – поділився своїми думками отець-реколектант.

Благословити слухачів завітав також Преосвященний Владика Йосафат – Єпископ помічник Івано-Франківський. Він розповів про важливість ділення досвідом сімейного життя і закликав проводити такі зустрічі. «Термометром, який показує чи сімейне життя в порядку, є спільна трапеза», – звернувся Владика до слухачів, цитуючи Папу Франциска.

«Світськість хоче вкрасти свято в наших родинах. Ми працюємо, наче білка в колесі, щоб бути повноцінними, щоб купляти все, що пропагують нам наші реклами і в тому всьому ми забуваємо про наші сімейні традиції та наші свята. Нам потрібно зберігати наші свята, наш час, який маємо проводити в нашій сімейні спільноті. Наш відпочинок на свята – прообраз Царства Божого», – підсумував Єпископ помічник Івано-Франківський Кир Йосафат.

Духовні науки для сімейних пар відбуваються за сприянням адміністратора парафії Воскресіння Христового, Архікатедрального і Митрополичого собору УГКЦ, м. Івано-Франківськ митр. прот. Юрія Новіцького. Реколекції для родин триватимуть впродовж цілого суботнього дня і завершаться Великою Вечірньою о 17 год.