В Івано-Франківську відбудеться прес-конференція, присвячена прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої
  • Срд, 26/07/2017 - 12:45

27 липня об 11.00 в конференц-залі Івано-Франківського архиєпархіального управління (вул. Василіянок, 64) відбудеться прес-конференція, присвячена проведенню Всеукраїнської патріаршої прощі (5–6 серпня) до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, покровительки Галицького краю в с. Крилос (Давній Галич), яку очолить Блаженніший Святослав, Глава й Отець УГКЦ. Проща присвячена 100-літньому ювілею об’явлень Матері Божої у Фатімі (Португалія). На цьогорічній прощі до Крилоса запланований традиційний піший хід паломників з Івано-Франківська, Калуша та Бурштина.

У прес-конференції візьмуть участь: Архиєпископ і Митрополит  Володимир (Війтишин), синкел у справах духовенства та священичих родин митр. прот. Олег Каськів, ректор Духовної семінарії прот. Олесь Будзяк, ігумен і парох монастиря отців василіан прп. о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ.

У цих трьох містах у суботу, 5 серпня, о 8:00 одночасно розпочнеться Божественна Літургія та благословення прочан у дорогу. Серед заходів цьогорічної прощі запланована презентація програми «Вірність. Жертва. Місія» з нагоди 400-ліття Василіанського чину святого Йосафата, урочисте винесення для почитання чудотворної ікони Матері Божої, молитви на оздоровлення. Крім того, відбудуться нічні чування, які провадитимуть семінаристи, а опісля – євангелізаційно-мистецька програма для молоді. Кульмінаційним моментом молінь стане Архиєрейська Божественна Літургія, яку в неділю о 9:00 відслужить Блаженніший Святослав.