В Івано-Франківську відбудеться відпуст з нагоди свята Матері Божої Ласкавої Станиславівської
  • Втр, 17/10/2017 - 13:58

20 - 22 жовтня в Івано-Франківську відбудеться історична подія – відновлення свята Матері Божої Ласкавої Станиславівської, яке святкувалося у місті з 1777 року.

З цієї нагоди у храмі Святого Івана Хрестителя, де зараз знаходиться чудовторна ікона Матері Божої Ласкавої Станиславівської, пройде відпуст.

"Це свято було засноване Папою Пієм VI як відпуст Ікони Матері Божої. Через сто років у 1870 році цей відпуст Папою Пієм ІХ був розширений на три дні. Свято перестало відзначатися у радянські часи. Папа Франциск у 2016 році надав храму Святого Івана Хрестителя на вул. Микитинецькій новий відпустовий декрет, яким відновив давнє святкування цього свята", - розповідає настоятель храму отець Володимир Вінтонів.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск, відгукнувшись на прохання Митрополита Володимира Війтишина, надав Чудотворній Іконі Матері Божої Ласкавої, яка знаходиться у храмі св. Йоана Хрестителя на вул. Микитинецькій, привілей Повного Відпусту.

Отож, 22 жовтня Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир з нагоди цього свята звершить у святині Архієрейську Божественну Літургію, яка стане центром урочистостей з нагоди свята Матері Божої Ласкавої Станиславівської.

Повідомив о. Володимир Вінтонів