В Івано-Франківську відбувся фестиваль "Вгору серця – 2016"
  • Пон, 16/05/2016 - 17:36

З благословення Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ Володимир відбувся вже вдев’яте християнський фестиваль "Вгору серця – 2016" 14 травняв Івано-Франківську. Захід організували: Молодіжна комісія Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ, Департамент молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківська облдержадміністрація та обласна рада.

Вранці, 14 травня, в рамках фестивалю, розпочався авто-вело-мотопробіг вулицями міста від храму Зіслання Святого Духа до образу "Ісус благословляє подорожніх”. Також учасники фестивалю разом молилися за усіх Героїв України, котрі віддали своє життя в боротьбі за її незалежність. А опісля – відкриття фестивалю та виступ хорових колективів на сцені на Вічевому майдані міста.

Пополудні молодь та всі охочі візьмуть участь у кульмінаційній події фестивалю – євангелізаційній програмі та гала-концерті на Вічевому майдані міста.

Фестиваль "Вгору серця – 2016” базується на багаторічному досвіді праці Молодіжної комісії Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ з молоддю: проведенні прощ, реколекцій, участі у міжнародних молодіжних християнських рухах, проведенні літніх християнських таборів.

Єпископ помічник Івано-Франківської Архієпархії Преосвященний Владика Йосафат також відвідав фестиваль. Він привітав усіх присутніх та побажав відчувати себе дітьми Божими. Опісля владика Йосафат уділив архієрейське благословення.

Окрім того, учасників фестивалю привітав голова Патріаршої комісії у справах молоді о. Ростислав Пендюк та міський голова п. Руслан Марцінків.

Фестиваль “Вгору серця - 2016” є вже традиційний для міста. В ньому бере участь не тільки молодь з Івано-Франківщини, а й далеко за її межами. Є великі сподівання та надія, що даний фестиваль, який збирає навколо себе тисячі молодих людей різного віку та конфесійної приналежності, дасть можливість кожному учасникові фестивалю реалізувати свій творчий потенціал та засвідчити своє внутрішнє бажання бути християнином не лише на сцені, але й в повсякденному житті.