В Івано-Франківську відновили каплицю, якій 175 років
  • Пон, 12/06/2017 - 11:26

У неділю всіх святих, 11 червня, в Івано-Франківську трапилась подія історичного масштабу: на території міської клінічної лікарні відбулось освячення відновленої каплиці Божого милосердя. Чин освячення здійснив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин.

Історичні дослідження стверджують, що каплиця збудована разом з лікарнею, тобто 1842 року, а це означає, що це найстаріша збережена в такому стані каплиця нашого міста! Процес реставрації святині розпочався ще в 2014 р. і триває до сьогодні. На цю світлу події прибуло чимало гостей, серед яких і Міський голова Івано-Франківська п. Руслан Марцінків, і Головний лікар МКЛ п. Масляк Тарас та інші поважні представники.

Освятивши святиню зовні, Митрополит Володимир хрестом відчинив двері, які були зачиненими ще з часів ІІ Світової війни. Владика розпочав Божественну Літургію, в часі якої звернувся до зібраних вірян з повчальним словом.

Спершу Архієрей розповів про сьогоднішнє свято – неділю всіх святих, зазначаючи, що кожен святий – прекрасний приклад для наслідування. «Ми усі покликані до святості, це – наша мета. Однак самим дістатись до Небесної Батьківщини є вкрай складно, а тому святі є тими нашими провідниками по дорозі до нашого Небесного Отця», - мовив Владика.

У другій частині свого слова, Митрополит Володимир розповідав про святий храм, його мету та роль у житті людини. Серед іншого, Архієрей зазначив, що церква є Божим домом, а тому нам, християнам, слід завжди з повагою та великою шаною перебувати в цьому святому місці.

Під час Літургії Владиці співслужили: капелан МКЛ прот. Роман Терлецький, Синкел у справах капеланського служіння прот. Василь Рак та Голова Патріаршої комісії у справах душпастирства охорони здоров’я прот. Руслан П’яста.