В Івано-Франківську вшанували Митрополита Андрея Шептицького
  • Пон, 08/12/2014 - 16:15

З нагоди відзначення Року Митрополита Андрея Шептицького та з нагоди Його 70-х роковин від смерті при парафії Воскресіння Христового  Архикатедрального і Митрополичого собору УГКЦ м. Івано-Франківська 3 грудня 2014 р. Б. в Катехитичному центрі відбувся перегляд фільму про життя та діяльність Митрополита.

 

         6 грудня 2014 р. Б. помолившись Божественну Літургію, відповідаючи на заклик Глави і Отця Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука), який під час Богослужіння 1 листопада 2014 р. Б. в соборі св. Юра звернувся до всього українського народу, до кожної віруючої християнської душі цього року завітати до собору св. Юра, що у Львові, і відвідати крипту, в якій спочиває Митрополит Андрей Шептицький: «Побудьте з ним. Відчуйте цей мир, якого так нам сьогодні бракує», парафіяни вирушили до м. Львова.

         Уже на Свято-Юрській горі своє перебування в м. Львові вірні розпочали з Акафісту за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея на Його могилі в крипті собору св. Юра, який очолив ієрей д-р Богдан Тимчишин, голова комісії у справах родини УГКЦ, а співслужив ієрей Юрій Прилепський, заступник голови комісії у справах родини Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ.

         Опісля усі пообідавши вирушили на екскурсію м. Львовом, яку для усіх присутніх провів отець Богдан, де відвідали різні храми та прогулялись історичним центром міста.  

 

ієрей Юрій Прилепський,

заступник голови комісії у справах родини

Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ