В Ізраїлі виявили госпіталь Чину Госпітальєрів
  • Срд, 07/08/2013 - 10:51

Ізраїльські археологи завершили розкопки найбільшого на Близькому Сході госпіталю XI століття, що належав Чину Госпітальєрів. Повідомлення про це опубліковано в прес-релізі управління старожитностями Ізраїлю.

Під час розкопок вчені виявили середньовічну будівлю завдяки аналізу історичних документів. Площа будівлі становила близько 15 тисяч квадратних метрів. Вона складалася з галерей, перекритих арками висотою до шести метрів, кімнат і службових приміщень. Тільки частина цієї площі була досліджена в ході розкопок. У понеділок публіці був відкритий центральний хол госпіталю.

За словами археологів, у разі потреби в госпіталі могло міститися до двох тисяч пацієнтів. Більшість з тих, кому надавалася медична допомога, були паломниками, однак частина пацієнтів була місцевими жителями, в тому числі і юдеями. Деякі з них отримували в госпіталі кошерне харчування.

У результаті землетрусу 1457р. госпіталь був зруйнований. У наступні часи частина будівлі використовувалася як стайні, а в XIX столітті там розташувався продуктовий ринок.

Побудував будівлю і керував госпіталем Чин Госпітальєрів, основним призначенням якого була медична та, в деяких випадках, військова допомога паломникам. Після падіння Єрусалиму госпітальєри були змушені покинути Левант і влаштувалися на острові Родос, а потім на Мальті.

За матеріалами http://lenta.ru