В Камеруні викрали двох священиків і монахиню
  • Нед, 06/04/2014 - 23:27

Двох священиків з Італії і монахиню з Канади викрала в ніч з п’ятниці на суботу в Камеруні група невідомих чоловіків. Про це повідомляє Радіо Ватикану. Італійські медія припускають, що за викраденням стоять ісламісти з Боко-Харам.

Радіо Ватикану інформує, що отців і сестру викрали вночі з їхніх помешкань в місті Маруа на півночі Камеруну. Інформацію про викрадення підтвердило італійське Міністерство закордонних справ, за даними якого жертвами є о. Джампаоло Марта і Джанантоніо Аллегрі. Особу канадійської монахині наразі не ідентифікують.

Італійське МЗС не має інформації про те, чи за викраденням стоять ісламісти з Боко-Харам, як про це повідомляють італійські ЗМІ.

Околиці міста Маруа межують із північною територією Нігерії, яка є місцем особливої активності ісламських бойових угрупувань, а особливо Боко-Харам, яке від 2009 року веде збройну боротьбу з метою перетворення Нігерії, чи хоча б її частини, на радикальну ісламську державу.

Три місяці тому ісламісти з цього угрупування звільнили молодого французького священика Джорджа Ванденбуша, котрого минулого року Боко-Харам викрали в Камеруні біля кордону з Нігерією і відпустили через понад місяць часу затримання.

За матеріалами wiara.pl