В Канаді відбулася особлива прем’єра фільму «Справа «Рифи»
  • Чтв, 09/11/2017 - 18:50

8 листопада 2017 року відбулася презентація фільму «Справа «Рифи» в пансіоні ім. Івана Франка, який розташований у місті Міссісаґа поблизу Торонто. Пансіон ім. Івана Франка називають «оазою українства», де плекається і підтримується українська мова і культура. У цьому будинку проживають люди похилого віку.

Перед показом гостей привітала п. Тереня Тонкович, екзекутивний директор пансіону. Вона подякувала за цю особливу нагоду для мешканців пансіону ім. Івана Франка побачити фільм.

Програму показу розпочала координатор оздоровчих і рекреаційних програм Квітка Лопушанська, яка представила гостей і запросила до слова о. Ігоря Яціва, керівника Департаменту інформації УГКЦ.

«Це особлива нагода для творців фільму, адже до тепер фільм «Справа «Рифи» презентували у містах і селах, кінотеатрах і парафіяльних залах, в Україні і за кордоном, але ще не було презентації у такому особливому місці», − сказав о. Ігор.

Він коротко розповів про ідею фільму і процес його створення. А тоді запросив до перегляду, щоб «фільм розповів про себе сам».

Після показу Квітка Лопушанська висловила своє захоплення «історичним матеріалом, який ретельно зібрано і представлено у фільмі, а також професійністю роботи творців фільму».

Окрім мешканців пансіону ім. Івана Франка, фільм вперше переглянув о. Володимир Янішевський, канцлер Торонтонської єпархії, який багато потрудився для організації візиту знімальної групи «Живого ТБ» до Канади. Про фільм він уже багато чув, а тепер мав нагоду його подивитися.