В Коломиї відбувся ІІ фестиваль духовної пісні «Все упованіє моє на Тебе, Мати, возлагаю»
  • Втр, 22/09/2015 - 10:48

20 вересня 2015 року, напередодні великого християнського свята Різдва Пресвятої Богородиці, у МПК «Народний дім» міста Коломиї  відбувся ІІ фестиваль духовної пісні «Все упованіє моє на Тебе, Мати, возлагаю» .

Вперше фестиваль духовної пісні відбувся 12 вересня 2013 року. Його засновниками стали: Коломийсько-Чернівецька єпархія УГКЦ та ГО «Зарваницька ініціатива». Головним ідейним ініціатором  проведення заходу  виступив активіст «Зарваницької ініціативи», депутат міської ради, а сьогодні голова Коломийської районної державної адміністрації  Любомир Глушков. Ідея була підтримана  правлячим єпископом Чернівецько-Коломийської єпархії Василієм Івасюком.

Метою проведення фестивалю є популяризація духовних піснеспівів. Адже, духовна пісня – це те, що зворушує кожну християнську душу, це та добра звістка, яка особливо потрібна сьогодні кожному із нас. Мистецтво духовних піснеспівів дарували хори різних релігійних конфесій. Про Бога співали маленькі хористи — вихованці шкіл, і уже досвідчені.

Цього року на  фестивалі серед гостей було багато священників та вірних Коломийсько–Чернівецької  єпархії  УГКЦ. З представників влади були: голова Коломийської державної адміністрації Любомир Глушков, голова Коломийської районної ради Богдан Болюк, секретар міської ради Богдан Колодніцький, заступники міського голови Ігор Граділь, Володимир Тарновецький, депутати міської та районної ради, начальники та працівники відділів, управлінь райдержадміністрації, керівники установ, підприємств, організацій району та міста, громадськість міста.

Фестиваль духовної  пісні – це відпочинок для душі, якого сьогодні потребує кожна людина. Ми всі так  перенасичені тривожною інформацією зі Сходу, наші душі зболені від болю втрат наших солдатів, у нас в державі багато проблем. Це – непросте випробування для усіх нас, але воно має  зробити українців сильнішим народом і обов’язково приведе на до перемоги .Тому навіть у такий складний для країни час, не варто забувати про духовну пісню, адже наша сила в чистоті помислів, у християнських чеснотах, у єдності і любові один до одного.