В Кримському екзархаті відкрили рік Божого милосердя
  • Пон, 14/12/2015 - 20:21

У неділю, 13 грудня 2015 року Божого, у Святопокровському храмі м. Євпаторії урочисто відкрили Ювілейний рік Божого милосердя, що його проголосив Папа Франциск. Літургійний чин відкриття Дверей милосердя в Кримському екзархаті з благословення Адміністратора Кримського владики Михайла (Бубнія) здійснив декан Кримський протоієрей Богдан Костецький.

Розпочалися урочистості процесійним ходом з чудотворною Ярославською іконою «Милосердя двері», коронованою коронами святого Папи Івана Павла ІІ 1996 року. Відтак перед входом до храму був відслужений Молебний чин з нагоди відкриття Ювілейного року Божого милосердя. Далі священик відкрив хрестом двері храму і всі ввійшли всередину храму співаючи «Бог – Господь і явився нам...».

Під час Божественної Літургії у своїй проповіді заступник (делегат) Адміністратора Кримського протоієрей Богдан Костецький доносив до вірян Послання Блаженнішого Святослава з нагоди проголошення Святого року Божого милосердя.

«Ми сьогодні урочисто разом із Вселенською Церквою розпочали в нашому Кримському екзархаті Рік Божого милосердя, який в усьому світі проголосив Папа Франциск. З цієї нагоди Святіший Отець у своєму посланні закликав єпископів усього світу провести такі урочистості в своїх катедральних соборах та відпустових місцях. У відповідь на заклик Святішого Отця Франциска, Папи Римського, в Українській Греко-Католицькій Церкві, рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, започатковано Надзвичайний ювілейний рік Божого милосердя, який триватиме від 13 грудня 2015 року до 13 листопада 2016 року Божого. Кожний, хто сьогодні прийняв святі таїнства Покаяння та Євхаристії, отримує відпуст повний", - сказав на завершення Богослужіння священик.