В львівській семінарії відкрили стоматологічний кабінет
  • Суб, 22/12/2012 - 18:20

У середу, 19 грудня 2012 року в день пам’яті святого Миколая Чудотворця у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа відкрився стоматологічний кабінет.

 

Наш теперішній світ найбільше потребує жертви. Але, на жаль, серед швидкого темпу життя та тотальної конкуренції ми витісняємо її поза межі свого життя. Жертовність тепер викликає здивування та певне нерозуміння. Проте, наскільки перехоплює наш дух від того, коли ми бачимо прояв цієї жертви, наскільки вона стає спонукальною у інших душах, наскільки велику кількість приємних емоцій вона приносить. Сучасне суспільство повинне наново відкрити цю чесноту та зробити її дієвою серед буденних справ та подій.

 

У день святого Миколая Чудотворця, за посередництвом меценатів та спонсорів, що виявили бажання залишитися у таємниці, у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа вперше було відкрито стоматологічний кабінет. Це відкриття розпочалося із спільного семінарійного освячення, що відбулося у присутності спонсорів, майбутніх лікарів та семінарійної спільноти. Освячення очолив ректор нашої Семінарії отець Миколай Фредина. Опісля освячення отець-ректор звернувся із словами щирої подяки до усіх жертводавців, що спричинилися до відкриття цього закладу лікування. Також отець згадав про приклад святого Аліпія, що прославився своєю лікувальною та зцілювальною діяльністю. Завершенням цього святкування став спільний обід, що об’єднав усіх у одну спільноту.

 

Отож, висловлюємо щиру вдячність усім жертводавцям, що доклали своєї лепти до поставання цього стоматологічного кабінету. Також сподіваємося, що цей кабінет стане чудовою захороною усієї семінарійної спільноти від страждань та зубного болю.

 

Вихор Іван

Медія-Центр ЛДС