В Марокко арештували колишнього мусульманина, який прийняв християнство
  • Чтв, 29/01/2015 - 18:49

На вокзалі марокканського м. Фес офіцери служби безпеки затримали чоловіка з Бені-Меллау, підозрюваного у поширенні християнства. За інформацією L'Observatoire de la Christianophobie, під час обшуку у валізі були виявлені Біблії та ін.християнська література.

11-годинний допит в поліцейській дільниці Феса виявив, що стеження за молодим чоловіком встановлено давно. Поліція в курсі його частих поїздок. Після тривалого допиту через відсутність доказів затриманого відпустили, і він повернувся в Бені-Меллау.

На думку правозахисників Марокканської асоціації з прав людини (AMDH), можливість засудити молодого чоловіка все ще існує. Його справою займається поліція Бені-Меллау. Якщо з'ясується, що він займався місіонерською діяльністю серед марокканців, його можуть засудити. Покарання для «тих, хто обманним шляхом намагається похитнути віру мусульманина або навернути його в іншу релігію, чи використовує його слабкість або потреби, а також навчальні заклади, лікарні, притулки і дитячі будинки», становить від 6 місяців до 3 років позбавлення волі і штраф у розмірі від 100 до 500 дирхамів (9-45 євро).