В Мексиці вбили двох католицьких священиків
  • Втр, 06/02/2018 - 12:01

Двох католицьких священиків застрелили в їх автомобілі у неспокійному штаті Герреро на південному заході Мексики, повідомила в понеділок місцева служба безпеки.

Невідомі нападники затримали автомобіль на дорозі і відкрили вогонь. Окрім священиків, було поранено ще чотирьох осіб, що подорожували разом з ними, серед них одна дитина.

«Ми просимо Бога про навернення тих, хто забув, що усі ми є братами, і допускаються вчиників, які ранять людську гідність, скеровані проти дару життя і спричиняють терпіння в сім’ях та суспільстві», - йдеться у заяві архиєпархії Акапулько.

Наразі мотив нападу – невідомий. На даний час Мексика є найнебезпечнішою країною в світі для священиків, впродовж останніх шести років там було вбито 21 священика.

Як інформує wiara.pl, у січні влада США «рішуче порекомендувала» своїм громадянам відмовитись від поїздок до п’яти мексиканських штатів, в т.ч. Герреро. В кожному з цих штатів діють наркобанди, ними проходять шляхи збуту наркотиків та розповсюджують психоактивні рослини. Усі ці штати входять до групи регіонів світу з найбільшим рівнем загрози, разом з Сирією, Єменем та Сомалі.