В Мексиці жорстоко вбили ще одного священика
  • Птн, 07/07/2017 - 15:39

Католицького священика Луїса Лопеса Вілла вбили в Мексиці 5 липня. 71-річний священик був парохом парафії св. Ізидора Орача в селі Лос-Реєс в центральній Мексиці. Жорстоке вбивство відбулось на території його парафії. Про це «з великим болем і жахом» повідомили в дієцезії, до якої він належав. Це вже третє за рік вбивство священика в Мексиці.

«Все духовенство і миряни нашої єпархії налякані і сповнені болю через цю сумну звістку», - йдеться в заяві єпархіальної курії. Також в комюніке висловлюється надія, що влада «зможе пояснити цей злочин», додаючи: «Ми молимося за мир і справедливість у наших спільнотах».

Вбитий священик народився 20 січня 1946 року в Мексиці. Священичі свячення прийняв 18 липня 1985 року.

Місцевий єпископ розповів, що священика жорстоко вбили в ніч з 4 на 5 липня в його кімнаті парафіяльного будинку. Як зазначили в поліції, священику спочатку зв’язали руки і ноги, а потім нанесли глибоких ран гострим ножом і шию і живіт.

Це вбивство – вже третій схожий випадок цього року у Мексиці. Вважається, що ці вбивства священиків є частиною явища зросту в цій країні злочинності впродовж останніх років, спричиненого переважно боротьбою за впливи між наркоторговцями. Священики і журналісти – це категорії осіб,  яких найчастіше вбивають чи викрадають з метою викупу, інформує wiara.pl