В місті Мена, на Чернігівщині, утворена парафія УГКЦ
  • Срд, 15/08/2018 - 17:00

13 серпня 2018 року, у парафії Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ міста Мена, що на Чернігівщині, була звершена перша Божественна Літургія.

 Молитву, у якій взяли участь місцеві греко-католики очолив адміністратор парафії о. Роман Халус. У своєму слові до вірних о. Роман наголосив на важливості Тайни Євхаристії: «Християнська віра полягає не тільки в тому, що Ісус Христос присутній у Євхаристії. Але і в тому, що вірні хочуть приймати Євхаристію – Тіло і Кров Господа нашого Ісуса Христа», зазначив душпастир. Після молитви священик висловив слова вдячності усім присутнім за молитву та за сприяння в утворенні цієї парафії: «Нехай Господь Бог щедро Вас за це винагородить», – сказав Він.

Зазначимо, що першими парафіянами цієї громади стали Василій та Ольга Кондакові. Це в їхньому будинку тимчасово відбуватимуться Богослужіння. Їхнє подружжя протягом року вірно приїжджало на Святу Літургію до храму УГКЦ у місті Чернігів. Там вони молилися, щоб і в їхньому місті заснували греко-католицьку парафію. Сьогодні їхня мрія здійснилася, УГКЦ стала ближче до них.

Нагадаємо, що під час Єпископської хіротонії Владикаи Петро Лоза своєму слові Владика Петро ще подякував тим людям, які прибули на Його хіротонію із Чернігівщини: «Серед нас є парафіяни з Чернігова, зі Славутича, та Ніжина.  Особливо тішить моє серце, що серед нас є особи з міста Мена, де ще немає нашої парафії, але сподіваємось, що скоро вже буде. Дякую за Вашу присутність».

Довідка:

Богослужіння, відбувається за адресою: вул. Курівський Шлях 4, місто Мена Чернігівської обл. Телефони для довідок: 097 630 6404 (о. Роман Халус, ЧНІ).

Прес-служба Київської архиєпархії