В Митрополичій Базиліці РКЦ у Львові розпочався IV Тиждень Християнської Культури
  • Пон, 16/05/2016 - 20:03

Увечері 15 травня в Митрополичій Базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії урочисто розпочато IV Тиждень Християнської Культури. З цієї нагоди Благодійний Фонд «Даймо Надію» підготувала в храмі експозицію виставки живопису «Бачити глибше» учасників майстерні для людей з особливими потребами «Ангельський Цвіт».

Після відкриття виставки ансамбль «Lumen» з польського міста Познань, солісти з Польщі, Львівський Камерний Оркестр та об’єднаний колектив хористів і виконавців молодіжних ансамблів з Львівської Архідієцезії під орудою диригента Едварда Куца блискуче виконали музичний твір про св. Йоана Павла ІІ та поп-ораторію про Боже Милосердя. Композитор Збігнєв Малковіч.

Після завершення концерту Генеральний консул Польщі у Львові Вєслав Мазур сердечно подякував Благодійному Фонду «Даймо Надію», організаторам концерту і виконавцям, а також Львівській ОДА за сприяння у проведенні цього заходу. «Під час цього концерту ми могли вкотре почути слова «надія», «любов», «пробачення». Слова, які щодня повинні супроводжувати кожну людину. Сподіваюся, що не тільки під час цього концерту, а й взагалі нас оточуватимуть ці слова і ті всі добрі думки, що прозвучали тут: боротьба зі злом, допомога ближнім, поміч людині, що дозволить всім нам жити краще. Завдячуючи Церкві, можемо поширювати ці вартості серед оточуючих, щоби люди були кращими». Принагідно Вєслав Мазур запевнив, що Генеральне консульство Польщі докладає всіх старань для обслуговування паломників, які вирушають на Світовий День Молоді до Кракова.

З подячним словом до митців звернувся також настоятель Митрополичої Базилікі о. прелат Ян Нікєль, окремо подякувавши ведучому концерту Казимиру Міцінському, котрого присутні в храмі обдарували оплесками.