В Мондрагоне відбувся дитячий християнський табір "Я з Тобою"
  • Пон, 25/06/2018 - 11:46

Свято зустрічі палких маленьких сердець відбулося з 10 по 16 червня в італійському місті Мондрагоне в літньому християнському таборі "Я з Тобою" (на березі моря в монастирі сестер-редемтористок "Stella Maris").

Цьогоріч воно об'єднало 67 українських діток з різних італійських міст, де душпастирюють о. Юліан Скасків, о. Микола Хом’як та о. Ігор Горішний в одну християнську родину. Табір носив назву "Я з Тобою". Назва табору містить у собі глибоку символіку – насамперед, я є з Богом, Творцем усіх людей, я є і з Україною, своєю Батьківщиною, а також я є і з кожним ближнім. Всі ці символи були відтворені на спеціально виготовленій футболці, яку отримав кожен учасник табору (в центрі - Серце – Бог, що було розміщене на жовто-блакитному прапорі по центру руки з п’ятьма пальцями). На рукавах футболка була обрамлена вишиванкою – символом нашої рідної держави – України.

 

Упродовж тижня діти мали нагоду ближе пізнати Бога, брали участь у Святій Літургії, приступали до Святих Таїнств – Покаяння та Євхаристії. Діти молилися, співали, грали різноманітні ігри, відвідували майстер-класи по виготовленню всіляких іграшок, малювали, купалися, засмагали, а також багато спілкувалися між собою.

 

Організатори табору, - а це адміністратор - п. Ірина Гіляс, аніматори з України - Юрій Пітила й Анастасія Терлецька, професійний кухар - п. Марія Cваричевська, її помічниця Тетяна Гусєва, а також вихователі Тетяна Семененко, Ірина Сім’яник, Світлана Катушенок та Мар'яна Горішня, - доклали чимало зусиль для його організації та проведення. Табір "Я з Тобою" відвідали сестра Євсевія Мудранинець з Риму та відповідальний у справах української молоді в Італії о. Ігор Стус.

 

Їхні духовні та катехитичні науки глибоко запали в дитячі серця, відкриваючи їм любов Божу, яка покликана змінювати світ. Деякі учасники табору з м. Мондрагоне, запалені любов’ю, продовжили свої канікули з Богом також в інших літніх таборах півдня Італії, які проводять священики південного деканату. Море Божої любові почерпнула кожна дитина, що знаходилася тут і понесла ці краплини в свої родини. Веселі і щасливі усмішки учасників та щирі сльози розставання усі будуть згадувати ще довго, надихаючи проводити такі зустрічі з Богом частіше.

Повідомив  о. Микола Хом’як

Фото: о. Ігор Горішний та о. Микола Хом’як