В Мосулі відправили першу Літургію після перерви 30 місяців
  • Чтв, 28/12/2017 - 12:09

Світло свічок, запах кадила і звуки дзвонів повернулись в життя халдейської церкви св. Павла в Мосулі. Євхаристія, як символ спасіння усього людства, знову повернулась на його вівтар. В неділю, 24 грудня 2017 року, Літургію там очолив Халдейський Патріарх Луїс Рафаель Сако.

Після більш, ніж 3,5 років від зруйнування храму, католикам вдалось відновити храм, а також встановити 9-метрову ялинку на «площі святкувань» цього міста.

Як інформує вебсайт Халдейського Партіархату Вавилону, у проповіді Патріарх Сако привітав народ Ніневії із звільненням міста від терористів ІДІЛ, а також з тим, що вони мають змогу святкувати Різдво 2017 в Мосулі.

«Народження Христа принесло мир, любов та всесвітнє братерство», - говорив він. – «Ми звертаємось до усіх людей Мосула, щоб вони підняли голоси для того, щоб знищити темноту екстремізму, дискримінації і конфліктів, замінивши їх на мир, толерантність, любов, свободу і гідність».

«Це дуже делікатний і небезпечний поворотний момент, тому ми повинні шукати нових шляхів для подолання проблем мирним діалогом, розумінням, повагою і солідарністю, ми повинні протягати руку один одному і триматись заради Мосулу, батьківщини, співіснування та добрих взаємин. Ми також маємо засудити екстремізм, насильство, конфлікти, уникати капітуляції, що зрештою призведе до передачі нашої батьківщини тим, хто прагне сіяти конфлікти», - додав Халдейський Патірарх Луїс Рафаель Сако.