В Національному академічному театрі опери та балету України відзначили 200-ліття від дня народження о. Михайла Вербицького
  • Чтв, 05/03/2015 - 13:18

4 березня о 19:00 в Національному академічному театрі опери та балету України імені Т. Г. Шевченка, у Києві, відбулись урочисті заходи з нагоди 200-річчя від дня народження відомого композитора та священика Української Греко-Католицької Церкви о. Михайла Вербицького.

В урочистостях взяли участь духовенство на чолі із Владикою Йосифом (Міляном), а також численні вірні Київської архиєпархії УГКЦ.

До усіх присутніх від імені Глави Української Греко-Католицької Церкви, Блаженнішого Святослава (Шевчука), звернувся преосвященний владика Йосиф (Мілян). В промові єпископ наголосив на тому, що о. Михайло Вербицький був вірним священиком Української Греко-Католицької Церкви: «Він не сумнівався, що Україна ще не вмерла, ще не вмре… Допоки на устах українців буде молитва» – зазначив владика. Завершуючи промову архиєрей зауважив, що зброєю славного композитора завжди залишалась молитва: «Він не склав своєї зброї, бо муза його звучить…о. Михайло залишив заповіт, який звучить у нотах» – промовив на завершення владика.

Усі присутні мали чудову можливість послухати незабутніх релігійних творів, а саме «Отче наш», «Ангел вопіяше», «Єдинородний Сину» та багатьох інших., автором яких є відомий священик УГКЦ о. Михайло Вербицький. Його Творчість виконували Патріарший хор Собору Воскресіння Христового УГКЦ, Національний академічний оркестр народних інструментів України, Національна заслужена академічна капела України «Думка», Муніципальна академічна чоловіча хорова капела імені Ревуцького, Академічний камерний хор «Київ» та ін.

На завершення заходу прозвучав Гімн України, ноти до якого ми отримали у спадок від відомого на весь світ композитора о. Михайла Вербицького.

Прес-служба Київської архиєпархії