В напрямку до Дубліна – рік приготування до Всесвітньої зустрічі сімей 2018
  • Втр, 22/08/2017 - 09:33

Залишається точно один рік до великої, вже дев’ятої з черги Всесвітньої зустрічі сімей, що розпочнеться 21 серпня в усіх ірландських дієцезіях, а далі буде проведена в столиці Ірландії Дубліні 22-26 серпня 2018 року на тему: «Євангеліє сім’ї – радість для світу».

В ірландському санктуарії Матері Божої в Нок у понеділок 21 серпня 2017 р.,  місці проведення щорічної серпневої дев’ятниці до Пресвятої Богородиці, відбулась презентація ІХ Всесвітньої зустрічі сімей Дублін 2018. Програму зустрічі представили Дублінський Архиєпископ Діармід Мартін та о. Тімоті Барлетт, генеральний секретар Зустрічі сімей.

У листі, адресованому всім родинам світу з нагоди початку безпосереднього приготування до ІХ Всесвітньої зустрічі сімей, 30 березня цього року Папа Франциск  закликав організаторів поглиблювати навчання післясинодального Апостольського напоумлення «Amoris laetitia» - «Радість любові», яким Церква висловлює побажання, щоб родини завжди прямували вперед цим внутрішнім паломництвом, яке є виявленням справжнього життя. Відповідаючи на цей заклик, організатори Всесвітньої зустрічі сімей створили  програму «Amoris: Let's Talk Family! Let's be Family» - «Любов. Поговорімо про сім’ю. Будьмо родиною», пропонуючи парафіям усього світу відповідні заходи, тексти, відео, подаючи ресурси для роздумувань та діалогу, духовно вирушаючи в напрямку зустрічі 2018 року.

Під час Святої Меси, яку очолив архиєпископ Діармід Мартін, представлено ікону Пресвятої Родини, що є символом Всесвітньої зустрічі сімей, яка незабаром розпочне паломництво ірландськими дієцезіями, а також молитву Всесвітньої зустрічі в Дубліні.

Як вже було згадано, щороку у серпня в національному ірландському санктуарії в Нок проводиться дев’ятниця на честь Пресвятої Богородиці, Цариці Ірландії. Під час новенни до базиліки прибувають сотні тисяч паломників, а дев’ятниця передбачає не лише молитовні заходи, але також різні семінари та зустрічі. Марійський санктуарій, особливо дорогий серцю ірландських вірних, споруджено на місці, де, згідно з переданням, 1879 року об’явилася Пречиста Діва Марії. На згадку про сторіччя цієї події 1979 року святиню відвідав святий Папа Іван Павло ІІ.