В Нідерландах лікарі зробили евтаназію фізично здоровій 29-річній жінці з депресією
  • Птн, 02/02/2018 - 10:58

Лікарі в Нідерландах провели евтаназію молодій жінці, котра страждала на психічні розлади. Аурелія Брауерз була фізично здоровою, однак хотіла покінчити з життям через психічну хворобу.

Як інформує Catholic Herald, 29-річній Аурелії ввели смертельну дозу ін’єкції менше, ніж через місяць після того, як вона виграла 8-річну боротьбу за право покінчити зі своїм життям.

За словами жінки, які вона часто викладала в соцмережу Фейсбук, припадки депресії зробили її життя нестерпним і вона робила кілька спроб вчинити самогубство, нанести собі шкоди чи підпалити себе.

Близько трьох років жінка провела в психічній лікарні і ще два з половиною роки у в’язниці.

Жінка померла в компанії друзів і родини через дві години після того, як повідомила в Фейсбуці: «Сьогодні я нарешті помру».

Впродовж останніх чотирьох років кількість евтаназій, проведених у Нідерландах пацієнтам із психічними розладами, зросла в чотири рази. Серед них 41-річний алкоголік, котрий заявляв, що його життя перетворилось на «коктейль страждань», а також жінка, котра в дитинстві стала жертвою сексуального зловживання і заявляла, що не може жити з цією травмою.

Нещодавні дані показують, що кількість евтаназій в цій країні щороку перевищує 6 тисяч.

Відповідно до законодавства, евтаназія і самогубство з допомогою лікаря є технічно незаконними, однак не караються законом, якщо лікар дотримується чітко визначених критеріїв. До них входять прохання про евтаназію, яке вільно складає доросла психічно свідома особа, котра зносить нестерпні і безнадійні страждання.