В Нігері напали на місіонерську школу
  • Срд, 23/10/2019 - 11:05

Село Бомоанга, що розташоване на кордоні західноафриканської країни Нігер, пережило напад джихадистів в ніч на 19 жовтня.

Як поінформувала агенція Fides, напад джихадистів на мотоциклах відбувся через 13 місяців після того, як з цього ж села був викрадений місіонер о. П’єрлуїджі Маккаллі.

Це село було частиною проекту реконструкції, спонсором якого виступила Єпархія Ніамей.

О. Мауро Арманіно з Товариства африканських місій зазначив, що «здається, що урядові сили нездатні зупинити цю деструктивну хвилю. Отець П’єрлуїджі та єпархія Ніамей були залучені в проект реконструкції шкіл, включаючи і державну».

Він додав, що такі напади мають безпосередній вплив на життя тих, хто залежить від урядових і місіонерських установ: «Вони напряму впливають на дітей селян, котрі зараз є найбільш убогими в країні, а також підтверджують нестабільність кордону між цим регіоном і Буркіна-Фасо. В Нігері кількість дітей, яким відмовлено в праві на освіту, налічується в тисячах», - зазначив о. Арманіно.

Нігер – колишня французька колонія. Незалежність отримав у 1958 році і від того часу пережив кілька змін уряду, державних переворотів, військових урядів та конституційних реформ. На даний час очікується на вирішення суперечки щодо державного кордону із сусідньою Буркіна Фасо в Міжнародному суді.