В Нігері викрали американського служителя
  • Втр, 18/10/2016 - 10:45

Американський місіонер, співробітник християнської гуманітарної організації «Молодь з місією» Джефрі Вудке був викрадений невідомими озброєними людьми в Нігері в п'ятницю, 14 жовтня.

Місіонер був викрадений зі свого будинку близько дев'ятої години вечора за місцевим часом в п'ятницю, 14 жовтня. З тих пір жодна організація не взяла на себе відповідальність за те, що сталося, вимоги не висувалися, і доля Джефрі Вудке поки залишається невідомою. Про це повідомив прес-секретар «Молоді з місією» Піт Томпсон. Він розповів також, що в момент викрадення був вбитий охоронець і місцевий поліцейський.

Джефрі Вудке живе і служить в Західному Нігері з 1992 року. «Джеф провів понад чверть століття, беручи участь в служінні місії. Він присвятив останні 25 років свого життя служінню, яке він заснував в Нігері посеред недосягнутих Євангелієм народностей», - йдеться на сайті місіонерської школи в Redwood Coast (штат Каліфорнія, США), де Вудке є інструктором.

Місцеві жителі розповіли, що спочатку до будинку місіонера під'їхав мотоцикл, і був убитий охоронець. Потім під'їхала вантажівка, був убитий офіцер поліції, який знаходився в будинку, а Джефрі Вудке бойовики забрали з собою.

Представник міністерства внутрішніх справ Нігеру повідомив, що група бойовиків, яка викрала місіонера, через пустелю рухається в бік Малі, правоохоронці їх переслідують.

Бойовики в Нігері і Малі часто викрадають іноземців з метою викупу або заради досягнення певних політичних цілей.

«Молодь з місією» (Youth With A Mission) - міжденомінаційна благодійна християнська організація, заснована в 1960 році. Має представництва в більш ніж 180 країнах світу. Її девіз «Пізнавати Бога і робити Його відомим».