В Нігерії пастухи напали на католицьку семінарію
  • Чтв, 31/05/2018 - 14:27

Менше, ніж через тиждень після похорону двох священиків та 17 парафіян, вбитих минулого місяця в нігерійському штаті Бенуе, місцеві пастухи напали на католицьку семінарію Пресвятого Серця в Джалінго.

Нападники атакували семінарію близько 1 год. ночі, шукаючи о. Корнеліуса Кобу, котрий, за їх словами, не давав їм випасати худобу на території школи.

Коли їм вдалось знайти священика, котрий є одним із трьох отців в семінарії, пастухи хотіли вистрелити йому в голову. Один із нападників сказав іншим не вбивати священика, однак чоловік, що тримав зброю, вистрелив о. Кобі в ногу, інформує This Day.

Як згодом розповів о. Коба, після відходу, нападники прострелили вікно його автомобіля, а також стріляли у вікно його кімнати.

«Їх образило те, що я часто прошу не випасати худобу на території школи і не зрізати там дерев, щоб годувати своїх корів», - пояснив священик.

За словами місцевого єпископа, котрий засудив цей випадок і дав вказівку тимчасово закрити семінарію, напад пастухів у Джалінго вказує на те, що ситуація у цій країні стала надзвичайно важкою. «Першочерговою відповідальністю уряду є забезпечувати захист життя і власності людей, і ми продовжуватимемо наполягати на цьому», - сказав єпископ Чарльз Хаммава.