В Нігерії вдалось попередити напад камікадзе на католицький храм
  • Чтв, 14/03/2019 - 18:09

Християни Нігерії постійно перебувають в стані небезпеки з боку фундаменталістів угрупування ісламістів Боко Харам та мусульманських пастухів кочового племені Фулані. Перші прагнуть ісламізації країни, а другі намагаються відібрати в християн землю та перетворити її на пасовиська.

Впродовж першого тижня березня Фулані вбили 26 фермерів-християн, напавши на їхні села у штаті Бенуе. Сім’ї, яким вдалось втекти, розповідають про шалених нападників, котрі проводили вбивства не лише вогнепальною зброєю, але й з допомогою мачете. Сотні людей переховуються в кущах і бояться повертатись до своїх домів, які зайняли пастухи-мусульмани.

Крім того, відбувся напад на католицький храм в містечку Шува. Дві жінки-камікадзе намагались увійти до храму під час недільної Літургії. Служби безпеки, що охороняють місця християнського культу, попередили замах. Попри це, жінки зденотували пакети, загинувши на місці та важко поранивши охоронця. За даними поліції, до замаху жінок змусили ісламісти з Боко Харам, які їх спершу викрали, а потім шляхом зґвалтування та тортур змусили до покори, інформує Vatican News.