В Нігерії викрали ще одного священника, двох відпустили на волю
  • Суб, 09/07/2022 - 12:55

У Нігерії відбулось чергове викрадення католицького священника. О. Пітер Амоду був викрадений у штаті Бенуе на південному сході країни, коли він прямував до храму, щоб відправити Літургію.

Лише за останній місяць у Нігерії викрали або вбили десять священників. З дня на день ситуація лише погіршується. Влада не спроможна керувати країною, яку тероризують джихадисти. До нападів доходить навіть у столиці, що раніше не траплялось.

Після чотирьох днів неволі додому повернулись два священники – Пітер та Філемон Удо. Їх вдалось визволити шляхом викупу. Звільнено також викраденого в неділю місіонера о. Луїджі Бренне – його викрадачі важко побили і зараз він перебуває у важкому стані в лікарні, інформує wiara.pl.

Як розповів священник із парафії св. Йосифа в Беніні, священникам страшно ходити по вулицях в священничому одязі.

«Ці викрадення у більшості випадків відбуваються з метою отримати викуп. Ми живемо в страху. Багатші парафії наймають озброєних охоронців, які супроводжують вірних під час богослужінь. У моїй парафії щонеділі за порядком наглядають поліцейські», - розповів він.

За словами отця Еємбі, напади на священників не мають на меті виключно отримання коштів: «Йдеться про винищення християнства шляхом вбивства його провідників».

Про викрадення священників у Нігерії - за посиланням