В Нікарагуа тривають антикатолицькі напади; єпископи оголосили день молитви і посту
  • Втр, 17/07/2018 - 13:54

Поки в Нікарагуа продовжуються напади на католицьке духовенство та антиурядових протестувальників, місцеві єпископи заявили, що молитимуться молитву екзорцизму. Вони також проголосили 20 липня днем молитви і посту «як акт надолуження за осквернення, вчинені впродовж останніх місяців проти Бога». В цей день вони молитимуться молитву екзорцизму до св. Архангела Михаїла.

15 липня автомобіль єпископа Хуана Мата Гуевари з Естелі обстріляли, коли він їхав до м. Ніндірі, де хотів зупинити напад поліції та парамілітарних груп. Єпископу вдалось уникнути поранень, однак колеса і вікна авто були пошкоджені.

За день до того, 14 липня, під час нападу на студмістечко Національного автономного університету було вбито двох студентів і ще 15 поранено. Протестувальники знайшли притулок в храмі Божого Милосердя, де пораненим надали допомогу, однак озброєні нападники, котрі обстрілювали церкву, не допустили авто швидкої допомоги до храму.

Як ми інформували раніше, 9 липня парамілітарні групи атакували трьох провідних членів місцевої церкви. Жертвами нападу стали кардинал Леопольдо Бренес, Архиєпископ Манагуи, Архиєпископ Вальдемар Станіслав Зоммертаґ, Апостольський Нунцій в Центральній Америці та єпископ-помічник Манагуи Хосе Сільвіо Баез. Напад відбувся тоді, коли троє прелатів, священики і делегація журналістів прибули до Базиліки Св. Себастьяна в Діріамбі, на південь від столиці Нікарагуи, щоб допомогти  учасникам антиурядового протесту, котрі переховувались в церкві, оточеній силовиками.

За підрахунками груп із захисту прав людини, від 18 квітня, коли розпочались протести, в Нікарагуа було вбито понад 350 осіб, інформує Catholic Herald.

Церкви у Нікарагуа служать як центри допомоги пораненим і осередки груп із захисту прав людини. Священики б’ють в церковні дзвони, щоб попередити місцеве населення про надходження поліції і парамілітарних угрупувань.