В Німеччині створено дім-музей кардинала Ратцінгера
  • Втр, 25/09/2012 - 00:00

 У німецькому містечку Пентлінг відбулося урочисте відкриття "Дому кардинала Йозефа Ратцінгера" - музею створеного у будинку в якому з 1969 р. по 1977 р. жив Папа, будучи професором теології в Регенсбургському університеті. У церемонії відкриття музею, взяли участь близько 200 осіб, серед яких брат Понтифіка о.прелат Георг Ратцінгер, особистий секретар Папи о.прелат Георг Генсвайн, кардинал Герхард Людвіг Мюллер, нещодавно призначений Святішим Отцем префектом Конгрегації віровчення та інші.

 

Свої двері для відвідувачів музей відкриє у жовтні. У ньому можна буде побачити приміщення в яких жив майбутній Понтифік, а також його особисті речі. У цьому будинку Бенедикт XVI мріяв провести свої роки після виходу на пенсію, але цим планам не судилося здійснитися у зв'язку з його обранням на престол Заступника св. Петра. В результаті Понтифік передав будинок у володіння "Фонду Бенедикта XVI" - організації, яка підтримує публікацію теологічних праць Святішого Отця.

 

Серед збережених в будинку експонатів - речі не тільки Папи, але також його сестри Марії, яка померла в 1991 р. Це принтер, пристрої для шиття, а також кулінарна книга, з допомогою якої можна дізнатися про смаки Папи. У салоні відвідувачі зможуть побачити музичні партитури брата Понтифіка о.прелата Георга Ратцінгера, який багато займався музикою і навіть керував хорами, а також стареньке видання Нового Завіту з підкресленням зробленими його руками. Серед речей Папи: його дитячі листівки, книги, фотографії. Реставратори змогли відновити також інтер'єр будинку, яким він був у 70-ті роки.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va