В німецькій федеральній землі триває дискусія: викинути згадку про Бога з Конституції чи залишити
  • Срд, 13/07/2016 - 17:08

Парламент німецької федеральної землі Шлезвіґ-Голштайн змушений знову дискутувати чи потрібно усунути згадку про Бога із Конституції цієї федеральної землі, повідомляє хорватський католицький портал «Bitno.net».

У жовтні 2014р. парламент Шлезвіґ-Голштайну вже проголосував «за» усунення згадки про Бога у Конституції, але тодішній прем’єр-міністр Шлезвіґ-Голштайну Петер Карштенс розпочав збір підписів під петицією. Яка вимагала від парламентарів повернути згадку про Бога до Конституції. Петиція набрала 42 тис. голосів, тому теперішній парламент змушений знову розглядати це питання.

Після розгрому нацизму до Конституції ФРН внесено формулювання, що цей документ написано «у свідомості відповідальності перед Богом і людьми». Після об’єднання Німеччини виникли перші ініціативи, які вимагали усунути згадку про Бога із федеральної Конституції. Поки що, ці ініціативи не мали успіху. Проте, шість федеральних земель уже усунули згадку про Бога із своїх конституцій. Цікаво зазначити, що першим із ініціативою усунути з Конституції ФРН згадку про Бога виступив лютеранський пастор, член Бундестагу від партії Зелених Вольфґанґ Улльманн.