В Нью-Джерсі заборонили колядувати в школах
  • Нед, 03/11/2013 - 13:33

Влада Нью-Джерсі заборонила співати в школах колядки та інші релігійні пісні. На їх думку, колядки можуть порушувати чиїсь релігійні почуття і їх спів суперечить конституції, повідомляє gosc.pl.

«Нашою місією є підтримувати багате і чудове різноманіття наших дітей і місцевого суспільства. Надіємося, що будемо ділитись радістю під час зимових шкільних концертів, які є частиною нашої традиції», – йдеться в комюніке влади.

На думку адвокатської контори «Alliance Defending Freedom», яка спеціалізується на справах, повʼязаних із релігійною свободою, така аргументація влади є абсурдною. «Суди неодноразово постановляли, що спів релігійних пісень в шкільних хорах нічим не порушує конституцію США», – нагодують правники. Вони зазначають, що причиною таких заборон є неправильне тлумачення Першої Поправки, що в результаті приводить до цензури пісень, які виконуються на Різдвяних концертах і є культурно важливими та не заборонені конситуцією.

Як інформує агенція Fox News, директори шкіл в регіоні Бордентаун отримали вказівку, відповідно до якої до програм Різдвяних концертів (які тепер називаються лише «зимовими») у початковихкласах не повинні входити пісні про ангелів, новонародженого Ісуса чи Марію.

Відповідно до опитувань громадської думки в 2011 році, 79 відсотків американських батьків вважають, що у школах потрібно святкувати релігійні свята.