В ОАЕ освятили новий католицький храм
  • Пон, 17/06/2013 - 12:52

Префект Конгрегації євангелізації народів кардинал Фернандо Філоні 14 червня посвятив католицьку церкву Св. Антонія Падевського у місцевості Рас-аль-Хаїм, на околиці Дубая.

 

Це восьма католицька церква в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ). Гість із Ватикану подякував місцевій владі та громадськості за участь у церемонії і допомогу у всіх питаннях, пов'язаних з будівництвом. Кардинал Філоні переказав вітання від Папи Римського, який, як сказав кардинал, «обдаровує їх батьківськими почуттями і згадує про них у молитві».

 

Звертаючись до місцевих вірних, якими є самі іноземці, в основному з країн Азії, кардинал сказав: «Ви приїхали з різних країн, але ви створюєте один народ Божий, і різноманіття ваших культур свідчить про багатогранне багатство ваших коренів, але гармонія ваших голосів виявляє єдність вашої віри. У вас живе таємниця Церкви».

 

Префект Конгрегації з євангелізації попросив, щоб вірні «були живим камінням». «Збудовані на воскреслому Христі – наріжному камені – ми можемо змінити світ… хай промениться навколо вас аромат вашого християнського життя».

 

Кардинал також підкреслив важливість християнського свідчення на Аравійському півострові, де переважають мусульмани, і зазначив: «Ви покликані бути як розчина в тісті».

 

Кардинал побажав присутнім, щоб свідчення про віру, щоденна молитва і благодійність були їхніми «вірними супутниками». Він пояснив, що свідчення віри також полегшує діалог між релігіями, щоденна молитва робить стосунки між Отцем і Його творіннями родинними, а благодійність і відкриває серце на солідарність і стається відображенням Божої любові.

 

«Будьте іконою любові до чоловіків і жінок нашого часу, і попросіть Св. Антонія Падевського, щоб супроводжував вас у вашому повсякденному житті», – закликав кардинал Філоні. Наприкінці віддав усіх під опіку Діви Марії, Богоматері Аравії, яку 16 січня 2011 оголосили покровителькою двох апостольських вікаріатів, розташованих на кордоні з Перською затокою: Саудівської Півночі (в Кувейті) і Півдня (Абу-Дабі).

За матеріалами info.wiara.pl