В ОАЕ відбудеться зустріч молоді Аравійського півострова
  • Чтв, 25/10/2018 - 09:03

Найбільша зустріч католицької молоді на Аравійському півострові збігається із завершенням Синоду про молодь у Ватикані

Понад тисячу молодих людей віком від 18 до 35 років прибудуть до міста Рас-ель-Хайма, що в Об'єднаних Арабських Еміратах, на зустріч католицької молоді Аравійського півострова, що відбуватиметься 26 і 27 жовтня 2018 року.

Церва прислухається до молоді

Як зазначається в комюніке голови організаційного комітету, мета цього заходу полягає в тому, аби, відповідаючи на заклик Папи Франциска, виходити назустріч молоді в тих обставинах, в яких вони проживають, прислухатися до їхніх очікувань і показати їм обличчя Христа, яке звіщає Церква, що завжди готова «приймати, інтегрувати і прямувати поруч». «Ми хочемо зміцнити у вірі ту молодь, яка проживає у важких ситуаціях, – наголосив в інтерв’ю для VaticanNews єпископ Пауль Гіндер, Апостольський Вікарій Південної Аравії. – Ми, єпископи, єднатимемося з ними, щоб показати їм свою солідарність і любов».

Нагода для молитви і розваги

Подібні зустрічі молоді проводилися в минулому в Дубаї 2009 року та в Абу-Дабі 2012 року. Цьогорічний з’їзд триватиме два дні. До програми входить Свята Меса, молитовні зустрічі, Євхаристійна адорація, а також зустрічі в групах та обговорення. Не бракуватиме і нагоди для розваг: у зустрічі візьмуть участь деякі відомі християнські рок-гурти.

Заклик не боятися

За словами єпископа Пауля Гіндера, натхненням для теми цьогорічної зустрічі стали слова Архангела Гавриїла, з якими він звернувся до Пречистої Діви Марії: «Не бійся, Маріє, бо ти знайшла ласку в Бога» (Лк 1, 30), що є співзвучними з темою наступного Всесвітнього дня молоді, що відбудеться в Панамі від 22 до 27 січня 2019 р. «Ми хочемо сказати цим молодим людям, – додав ієрарх, – щоб вони не боялися, аби також і вони могли без страху радіти Божою благодаттю».