В Одесі триває зустріч Патріаршої комісії у справах монашества із синкелами у справах монашества та вищими настоятелями чернечих спільнот УГКЦ
  • Чтв, 17/10/2019 - 13:55

16-17 жовтня 2019 року в Одесі проводиться зустріч Патріаршої комісії у справах монашества із синкелами у справах монашества та вищими настоятелями чернечих спільнот УГКЦ.

Тема зустрічі - «Канонічна візитація як дієвий елемент управління і обов’язок вищих настоятелів чернечих інституцій задля осягнення мети чернечого життя відповідно до приписів ККСЦ та власного права».

Сюди з’їхалися представники численних архиєпархій, єпархій та екзархатів УГКЦ і настоятелі чоловічих та жіночих чернечих спільнот Церкви.

Одну доповідь провів владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ: він презентував напрацювання та постанови Синоду Єпископів УГКЦ.

Другу доповідь мав о. Йоанікій Чверенчук, ЧСВВ, генеральний вікарій Василіанського чину святого Йосафата. Третя доповідь належала с. Магдалині Витвицькій, ЧСВВ, і вона доповідала про інституційні та еклезіальні цілі внутрішньої візитації спільнот богопосвяченого життя.

Щодня відбувалися спільні молитви Божественної Літургії, слухання Слова Божого, спілкування і ділення трапези; екскурсія містом та відвідини місцевих храмів допомогли багатьом ознайомитися з Одесою.