В Одесі відбулась конференція, присвячена 150-річчю з дня народження Митрополита Андрея Шептицького
  • Чтв, 17/12/2015 - 21:33

На завершення року присвяченого Митрополиту Андрею Шептицькому, у Християнському гуманітарному економічному відкритому університеті м. Одеси 16 грудня відбулась конференція, присвячена 150-річчю з дня народження Митрополита Андрея.

Вступне слово виголосив ректор університету Валерій Якович Савельев, особливо наголосивши на тому, що Греко-Католицька Церква мала таку велику постать, яку хотіли скрити, приставити в негативному образі, особливо в часі комуністичного режиму.

Екзарх Одеський, Єпископ Михаїл (Бубній), у своїй доповіді представив велич праведного Митрополита, українського Мойсея, підкресливши його працю спрямовану на визволення українського народу з рабства, розбудовуючи Церковне та суспільне життя.

Біографічні нариси з життя  Митрополита Андрея Шептицького представила с. Марія Зарваницька ВС, від Його народження і до завершення земного життя. Особливу увагу акцентувала доповідачка про вплив батьків на життя Митрополита, як вони виховали в Ньому дар вірності Богу і своєму народові.

Доповідь на тему: Криза і реформа українського суспільства: екуменічний приклад Митрополита Андрея Шептицького, представив д-р Зеновій Свереда. Доповідач відкрив надзвичайні факти про діяльність Митрополита Шиптицького, про Його здібності економічні, політичні, вказавши на надзвичайні таланти в розвитку українського суспільства.

Друга частина конференції відбулась при парафії св. ап. Андрія Первозванного, що у м. Одеса. Розпочалася вона із подячної Архиєрейської Літургії, яку відслужив Владика Михаїл (Бубній) і виголосив проповідь про Митрополита Андрея.

Опісля Літургії, в катехетичному залі виступили діти переможці Всеукраїнської гри брейн-ринг "Вивчаємо Митрополита Андрея Шептицького". Під керівництвом сестер чернечої родини Воплочного Слова діти заспівали прекрасні пісні про Митрополита Андрея, та поділились роздуми про Нього. Д-р Зеновій Свереда представив парафіянам надзвичайну постать праведника українського народу Митрополита Андрея.