В Одесі військово-морський капелан благословив випускників Морехідного коледжу
  • Пон, 06/03/2017 - 19:59

Кораблі та військові частини ВМС ЗС України поповнилися кваліфікованими кадрами.

У Одесі, 4 березня, відбулися урочисті заходи, присвячені випуску старшинського складу відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Національного університету “Одеська морська академія”. Понад 30 курсантів здобули вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем “молодший спеціаліст”. Це перший «одеський» випуск,  2014 року набору. Більшість військовослужбовців проходитимуть службу на кораблях та катерах, частина з них поповнить підрозділи військ берегової оборони та морської авіації, стане інструкторами в навчальному центрі. 

Участь у ритуалі також взяли представники Командування ВМС ЗС України, керівництва Національного університету “Одеська морська академія”, духовенства, ветерани, рідні та друзі курсантів. Військовослужбовцям було вручено дипломи і нагрудні знаки, після чого ними була складена клятва старшини.

Випускників зі знаменною подією в їхньому житті і житті українського флоту привітав командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко. Він висловив впевненість у тому, що сьогоднішні випускники складуть основу нового старшинського кадрового потенціалу, здійснять вагомий внесок у розбудову національних ВМС, усіляко сприятимуть набуттю ними належного рівня спроможностей задля адекватного реагування на будь-які виклики і загрози безпеці країни з морського напрямку. Віце-адмірал Ігор Воронченко побажав новому поповненню флоту якнайшвидшого опанування обов’язками за посадою, подальшого підвищення фахового рівня і кар’єрного зростання. Керівник виду Збройних Сил України також подякував командному і викладацькому складу за проявлені зусилля у справі відродження навчального закладу.

Юнаки протягом двох з половиною років пройшли навчання за кількома спеціалізаціями, зокрема, такими, як експлуатація корабельних радіотехнічних засобів та засобів зв’язку, корабельного ракетно-артилерійського озброєння та іншими. 

Військових моряків благословив на добру путь та окропив святою водою військово-морський капелан УГКЦ о. Олександр Смеречинський. Завершився захід урочистим проходженням маршу та колективним фотографуванням. 

Згідно з державним замовленням, поточного року набір курсантів до відділення військової підготовки планується суттєво збільшити.

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

за матеріалами: Прес-центру Командування
ВМС ЗС України