В Одесі вперше пройде міжнародна зустріч молоді Католицької Акції (КА) Чорноморського побережжя
  • Срд, 09/10/2019 - 12:18

Від 23 по 27 жовтня в Одесі вперше пройде міжнародна зустріч молоді Католицької Акції (КА) Чорноморського побережжя на тему: «У дружбі з Христом, у дружбі зі всіма людьми», на яку надихнула післясинодальна промова Папи Франциска CHRISTUS VIVIT.

Захід відбудеться для молоді, а також для відповідальних осіб у Католицькій Акції, які активно беруть участь у парафіяльному, єпархіальному чи національному рівні, разом із душпастирями КA чи молоді загалом.

Учасниками будуть представники з Румунії, Болгарії, Молдови, Грузії, Туреччини. Україна вже брала участь у таких зустрічах, проте організовує зустріч уперше. Адже це нагода для учасників з УГКЦ взяти участь у таких заходах. Діяльністю Католицької Акції та співпрацею зацікавилася також Комісія УГКЦ у справах мирян, а цього разу спільно із молодіжною комісією та управлінням Одеського екзархату УГКЦ організовується така зустріч.

«Ми сподіваємось, що учасники зустрічі добре знайомі із церковним вченням як у Католицькій Акції. Адже вони будуть відповідати на заклик Понтифіка: «Я прошу молодих людей вийти за межі своїх невеликих груп та будувати соціальну дружбу, де всі працюють на загальне благо», – повідомляють організатори.

Довідка:

Католицька акція – це міжнародний рух мирян католиків, які ставлять собі за мету духовне і моральне відродження секуляризованого суспільства, працю з дітьми та молоддю у сфері освіти і катехизації, а також працю із дорослими, об’єднаними у парафіяльні спільноти, у професійні спілки, асоціації та союзи, що діють у суспільстві. Мирянський рух під назвою Католицька Акція в Європі виник в Італії як відповідь мирян на антирелігійну пропаганду.