В Огайо новим законом хочуть ввести майже повну заборону абортів
  • Срд, 10/11/2021 - 12:53

2363 – популярна назва нового закону, прийнятого американським штатом Огайо. Чому 2363? Бо саме стільки дітей, за оцінками, вбивають щодня в Сполучених Штатах через те, що ліві екстремісти називають «правом вибору». «Святість людського життя, народженого і ненародженого, має бути збережена в Огайо», — наголошує один із авторів законопроекту.

Оскільки війна за життя, яку веде Джо Байден з Техасом, досягла стадії своєї останньої битви у Верховному суді, що готує рішення у справі США проти Техасу, інший штат вводить закон проти абортів. Проте цього разу захист зачатого життя не обмежується терміном вагітності і кожна дитина, незалежно від того,  чи б’ється її серце чи ні, вважається гідною життя.

Закон вводить важливе поняття, яке визначає ненароджену дитину, як повноцінну людську особистість з моменту зачаття. У результаті такого розуміння вбивство дитини в утробі вважається злочином. Як зазначає законодавець, забороняється продавати та використовувати «будь-який засіб, препарат, ліки чи будь-які інші речовини, пристосування чи засоби для переривання вагітності жінки». 

«Незалежно від інших законодавчих положень, які свідчать про протилежне, жодна особа не може навмисно робити або намагатися зробити аборт», – йдеться у документі. Рішення було схвалено всенародним голосуванням серед громадян Огайо і набуло форми поправки до конституції штату. За життя висловилися 62% жителів, які взяли участь у референдумі щодо зміни конституційного законодавства.

«Святість людського життя, народженого і ненародженого, повинна бути збережена в Огайо», – сказала Джейн Пауел, одна з авторів законопроекту, підкресливши, що він має на меті «захистити фундаментальне конституційне право на народження та життя». Аборт вбиває дітей, шкодить сім’ям і шкодить жінкам. Ми можемо і повинні робити краще».

Закон 2363 частково створений за моделлю Техаського закону про серцебиття і передбачає подібний правоохоронний механізм – через цивільні позови проти абортів. Він забороняє будь-які акти дітовбивства, окрім з метою збереження життя матері та після використання всіх засобів для порятунку матері та дитини.