В околицях Алеппо поранили єпископа Сиро-Яковитської Церкви
  • Срд, 09/11/2016 - 15:02

Єпископа Рабана Бутроса Кассіса поранили двома кулями в плече в той час, коли він 6 листопада повертався в місто своїм автомобілем дорогою, яка з'єднує Хомс з Алеппо, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Дорога, якою їхав єпископ, розташована в місцевості, яку контролюють сирійські урядові війська, але її закрили вночі через діючі в цьому районі терористичні угрупування.

Після поранення водій швидко привіз сиро-яковитського єпископа до католицької лікарні Святого Людовіка, де єрарха прооперували, витягши кулі. Зараз його життю ніщо не загрожує.

«Я дякую Богові, Який захищав і підтримував мене. Я дякую Богові, тому що в цих умовах і в цьому досвіді я можу розділити хрест з такою кількістю людей, які сьогодні страждають у Сирії, особливо в Алеппо. Щодня ми переносимо напади і вибухи, щодня люди отримують поранення і вмирають. Я радий випробувати гіркоту хреста в спілкуванні з Христом і з такою кількістю безневинних людей, які страждають. Ми впевнені, що смерть не є останнім словом, але що кінець є Воскресінням», – заявив єпископ Сиро-Яковитської Церкви Рабан Бутрос Кассіс, патріарший вікарій Алеппо, в інтерв'ю інформаційному агентству Fides.