В Оксфорді не схвалили книгу, яка заперечує існування Христа
  • Срд, 15/10/2014 - 19:04

Представники Оксфордського центру християнської апологетики не схвалили книгу No Meek Messiah ("Немає ніякого смиренного Ісуса"), яка спростовує існування Ісуса Христа.

Незважаючи на те, що зараз існує багато різних теорій про зародження християнства, більшість відомих істориків визнають факт існування Ісуса та Його вплив на людство, зазначив Саймон Едвардс, представник апологетичного центру. Крім того, більшість вчених вважають, що єврей на ім'я Ісус жив на землі на початку першого століття і був розп'ятий за правління Понтія Пілата, додав він.

Майкл Паулковіч, автор книги No Meek Messiah ("Немає ніякого смиренного Ісуса") заявив, що вивчив 126 різних історичних текстів, написаних вченими, які жили до і після Христа. За його словами, ніхто з них жодного разу не згадав про Ісуса, тому існування Христа можна вважати «містичним».

«Враховуючи тексти 126 вчених, які повинні були чути про Христа, але ніхто з них нічого про Нього не писав ... Так ось, Ісус Христос - це вигаданий персонаж. Історія про Ісуса з Назарету - це легенда, придумана місцевими жителями, або скоріше декількома євангельськими віруючими і обдуреними рабинами», - заявляє Паулковіч.

«Кожен розумний читач розуміє, що все це було складено для того, щоб просувати християнську релігію, яка існувала впродовж століть. Коріння, обряди і підстави цієї релігії були запозичені у древніх релігійних культах, так що немає нічого надприродного або богонатхненого в них», - зазначив автор книги.