В Омані відкрили новий католицький храм
  • Пон, 16/09/2019 - 09:09

Понад тисячу осіб взяли участь у цивільних церемоніях і літургійних урочистостях, які відбулися в суботу 7 і неділю 8 вересня в Султанаті Оман з нагоди відкриття нового католицького храму. Церква присвячена святому Франциску Ксаверію, покровителю місій, і вона розташована в місті Салалі, мухафаза Дофар. Наріжний камінь під новий храм заклали в лютому 2018 року; будували всього лише 18 місяців. Церква розрахована на 600 місць, і вона також має зал, розрахований на 400 осіб, повідомляє Vatican News.

У суботу 7 вересня в церемонії цивільної інавгурації взяли участь Архиєпископ Франсіско Монтесільйо Паділья, апостольський нунцій в Ємені, Кувейті, Бахрейні, Об'єднаних Арабських Еміратах та Катарі, а також Ахмед Хаміс Масуд аль Бахрі, директор Міністерства у справах релігії та релігійних установ Оману. На церемонії були присутні єпископ Пауль Хіндер і помісне духовенство.

У своєму виступі Ахмед Хаміс Масуд аль-Бахрі висловив радість у зв'язку з будівництвом церкви, де священики, монахи та миряни зможуть виконувати свою пастирську роботу на благо нових поколінь. Відповідно, монс. Паділья висловив подяку від імені Католицької Церкви султану Кабусу бен Саїду Аль Саїду, який видав усі необхідні дозволи на будівництво храму. Цивільний уряд країни, наголосив нунцій, проявив доброзичливість, виходячи назустріч духовним очікуванням народу, і продемонстрував усьому світу, що «саме завдяки релігійній терпимості та зобов'язанням щодо її збереження Оман живе в умовах миру».

Звертаючись до віруючих, Архиєпископ Паділья запропонував усім побачити в новій церкві знамення того, що «Бог завжди йде поруч з нами в хороші та погані часи, навіть якщо на наші молитви Він не відповідає відразу». Монсеньйор Пауль Хіндер висловив подяку робітникам, які так швидко побудували новий храм, і нагадав, що на всіх святих літургіях в Омані завжди підносяться молитви про благо країни.

У 1979 році султан Кабус бен Саїд пожертвував земельну ділянку під будівництво першої церкви в Салалі. У 1981 році в цьому храмі відкрили екуменічний центр, присвячений Трьом волхвам. Це посвячення нагадує про біблійну традицію, згідно з якою один з трьох східних мудреців, вклонившись Немовляті Ісусу в Вифлеємі, прибув з регіону сучасного Оману, який з давніх часів славився виробництвом ладану і мірри.

У неділю 8 вересня в Салалі відбулося урочисте відкриття церкви святого Франциска Ксаверія; Божественну літургію в новому храмі очолив єпископ Пауль Хіндер.

У султанаті є близько 60 000 католиків, парафіян п'яти парафій (дві в Маскаті, дві в Салалі та одна в Сохарі).