В ООН прогнозують скорочення українського населення до 35 млн і радять «гендерний підхід» та завезення мігрантів
  • Втр, 30/11/2021 - 15:44

Населення України скорочується одним із найшвидших у світі темпів і, ймовірно, зменшиться до 35 мільйонів до 2050 року.

Про це йдеться в аналітичній довідці Організації Об’єднаних Націй «Демографічні процеси».

Автори довідки озвучують очевидні причини депопуляції: низьку народжуваність, високу смертність і міграцію. Водночас уже на першій сторінці довідки фігурує риторика необхідності «гендерної чутливості» та «недискримінації».

В ООН вважають, що стратегія реагування на демографічну ситуацію в Україні має відповідати концепції сталого розвитку. При цьому депопуляцію українського населення там розглядають як неминучу.

Особливе місце в рекомендаціях ООН займає «гендерна» проблематика, передусім – у феміністичному сенсі. «Лише гендерно чутливий підхід, який засновується на правах людини, може позитивно вплинути на склад і розмір сім’ї», – йдеться у документі. Зокрема, в ООН радять сприяти ще більшій присутності жінок на ринку праці, хоч є очевидним, що якраз зосередженість жінок на кар’єрі є одним із основних чинників падіння народжуваності.

Також у документі говориться про «недискримінаційну політику» та «інклюзивність», в тому числі стосовно «вразливих і маргіналізованих верств населення».

Окремо у довідці йдеться про необхідність вирішення ситуації із нелегальними мігрантами, а також сприяння подальшій міграції до України. «Для залучення людського капіталу Уряд має розглянути можливості відкриття шляхів безпечної та регулярної міграції, відповідно до демографічних потреб та потреб ринку праці, щоб стимулювати іноземних працівників шукати роботу в Україні. Потрібно також розробити належні механізми та програми стосовно неврегульованих мігрантів, які вже перебувають на території України», – стверджується у документі.

Як повідомлялося раніше, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) просуває серед українських підлітків сексуальні збочення та дошлюбні відносини. Фінансовані ЮНІСЕФ програми «сексуальної освіти» у тому числі реалізуються безпосередньо в українських школах.

Джерело: Політична Теологія