В останню неділю січня відзначали 64-ий Всесвітній день боротьби з проказою
  • Пон, 30/01/2017 - 13:06

В останню неділю січня у світі відзначали Всесвітній день боротьби з проказою. З цієї нагоди кардинал Пітер Тарксон, префект Дикастерії з поширення інтегрального людського розвитку, видав заяву.

«Страх хвороби, яка є однією з найстрашніших в людській історії, перемагає розум; відсутність знань суспільства про цю патологію виключає з нього тих, хто був від неї зцілений, а ті, в свою чергу, через страждання і пережиту дискримінацію, втратили відчуття гідності, яке їм належить і є невід’ємним навіть тоді, коли тіло отримало каліцтва», – пише у заяві кардинал Тарксон, якого цитує Радіо Ватикан. – «’Для’ них і, перш за все ‘з’ тими людьми, які стали жертвами прокази, ми повинні все більше залучатись і діяти, щоб вони могли знайти прийняття, солідарність та справедливість».

Після прочитання молитви «Ангел Господній» в неділю Папа Франциск також згадав про відзначення 64-го Всесвітнього дня боротьби з проказою. «Хоча кількість тих, хто страждає від цієї хвороби зменшується, однак вона все ще залишається одним із найжахливіших захворювань і уражає найбідніші і найбільш відкинуті прошарки суспільства», – наголосив Святіший Отець. – «Важливо боротись проти цієї хвороби, а також проти дискримінації, яку вона провокує».

Як інформує Радіо Ватикан, висловивши моральну підтримку тим, хто надає допомогу і соціальну реабілітацію особам, ураженим хворобою Хансена, Папа закликав молитись за них.