В Оттаві пройшов багатотисячний Марш за життя
  • Пон, 14/05/2018 - 10:30

Понад 15 тисяч осіб взяли участь у «Марші за життя», що відбувся в четвер у столиці Канади – м. Оттава. Серед учасників було багато представників духовенства.

Як зазначив Джеймс Х’юз, національний президент пролайф організації «Campaign Life Coalition», «в кінці 80-их Мати Тереза, стоячи на Парламентському пагорбі, повернулась до мене і сказала, що найцікавішим в пролайф рухах є те, що тут звичайні люди роблять надзвичайні речі для Бога».

Марш захисників життя не пройшов без перешкод. Активісти, що виступають «за вибір», заблокували запланований маршрут «Маршу». Однак, організатори заздалегідь приготували альтернативний маршрут для ходи.

Серед викликів, що стоять перед рухом за життя в Канаді, є нова вимога уряду щодо Грантів для працевлаштування найманих робітників впродовж літнього періоду. Відповідно до нової вимоги, для того, щоб отримати фінансування, заявники повинні підтримати погляди уряду на підтримку «права на вибір».

Цього року організації «Campaign Life Coalition» відмовили у наданні фінансування на суму 75 тис. доларів, яку вона зазвичай щороку отримує для виплати зарплати працівникам впродовж літа. Ця організація провадить літню програму впродовж близько 35 років.

Як інформує CNA, щорічний «Марш за життя» у Канаді розпочався 21 рік тому, коли Джеймса Х’юза надихнула для цього Неллі Грей, засновниця щорічного маршу за життя у Вашингтоні.

«Незважаючи на численні поразки, які нам довелось пережити впродовж останніх 40 років, ми залишаємось солдатами, які роблять Божу справу, а нова культура життя прийде до Канади у свій належний час», - зазначив п. Х’юз.

Варто зазначити, що серед численних представників духовенства, участь у цьому Марші взяв також владика Венедикт Алексійчук.