В Пакистані ІДІЛ вбили сім’ю католиків
  • Срд, 04/04/2018 - 11:41

Четверо членів католицької сім’ї були вбиті в наслідок збройного нападу на півдні Пакистану через день після того, як католицька меншина відсвяткувала Великдень.

Смертельний напад відбувся 2 квітня у м. Кветта, столиці провінції Балочістан. Відповідальність за напад взяла на себе Ісламська держава, видавши заяву у ЗМІ.

Як розповіла місцева поліція, сім’я їхала на ринок на авто-рікші, коли двоє невідомих на мотоциклі відкрили по них вогонь. «Це була спрямована атака і акт тероризму», - зазначив поліцейський Моаззам Ях Ансарі.

В наслідок нападу загинули: Первейз Масіх, Тарік Масіх, Імран Масіх та Фірдус Бібі, а 10-річна дівчина отримала поранення.

Як розповів сусід вбитих, «Первейз Масіх жив у Кветті впродовж 10 років. Його родичі вперше приїхали до нього з Лахору і Дубаї 29 березня, щоб разом відсвяткувати Великдень». Вони повернулись з вечері і збирались поїсти морозива на ринку неподалік. Зараз їхні тіла відправляють до Лахору для похорону.

Як інформує Catholic Herald, уся місцева християнська спільнота перебуває в стані шоку. За день до того в Кветті застрелили представника меншини шиїтів. В жовтні минулого року до храму п’ятидесятників закинули гранату. За тиждень до Різдва двоє нападників-самогубців зайшли до наповненого храму в Кветті, вбивши щонайменше 9 осіб та поранивши 56. За усі ці напади на себе взяла відповідальність Ісламська держава.