В Панамі представлено офіційний гімн СДМ 2019
  • Срд, 05/07/2017 - 12:40

«Ось я, слугиня Господня, нехай зі мною станеться по твоєму слову»

Цими словами Діви Марії, записані святим євангелистом Лукою, розпочинається приспів офіційного гімну XXXIV Всесвітнього Дня Молоді, який у січні 2019 року проходитиме в Панамі. Його представлення відбулося 3 липня 2017 р. в столиці цієї центральноамериканської країни за участю кількох тисяч представників місцевої Церкви.

«Цей гімн є вираженням місії, до якої ми покликані, як учні та місіонери нашого часу, за прикладом Пречистої Діви Марії», – розповів Архиєпископ Панами Хосе Домінґо Ульоа Мендєта, додаючи: «З ентузіазмом представляємо його молоді світу, аби наспівуючи його, вони з радістю та відкритістю готувалися до того, аби дозволити Богові себе перемінити».

Слова гімну написав та уклав до нього музику Абдієль Хіменес, катехит і регент на парафії Христа Воскреслого в Сан-Міґеліто. Автор різних літургійних пісень та член різних хорів, здобув спеціалізацію з релігійних наук в Католицькому Університеті Пресвятої Марії.

Слова пісні закликають молодь наслідувати в житті приклад Пресвятої Богородиці. «Бути, як Марія, готовими виходити, Церквою – паломницею любові, молодими людьми, що є свідкам та учнями, з радістю, вірою та покликанням», – співається у ній.

До організаційного комітету надійшло майже 60 пропозицій, які оцінювала комісія, що складалася із дюжини панамських професійних музикантів. Вона назвала трьох претендентів на перемогу, які були запропоновані виконавчому комітетові СДМ 2019 та ватиканській Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя, що обрали остаточну версію гімну.